Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου

"Για μια ακόμη χρονιά, έχουμε την μεγάλη χαρά να σας παρουσιάζουμε, ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, (ΚΕΔΑ), σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της δύσκολης καθημερινής πραγματικότητας, με «ανάσες» Πολιτισμού.

Στόχος μας, είναι να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, όσο το δυνατόν περισσότερες και ποιοτικότερες, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

Ο πολιτισμός είναι έκφραση του ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη και προοπτική.

Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Αμαρουσίου στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του ανοιχτού θεάτρου του Αμαλίειου.

Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά αδιέξοδα. Επιδίωξή μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση αλλά η αληθινή ψυχαγωγία των ανθρώπων του Δήμου μας και των επισκεπτών μας.

Ανοίγουμε, λοιπόν, την αυλαία για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2017 παρουσιάζοντας με χαρά τις φετινές μας προτάσεις και σας προσκαλούμε όλους σε αυτό το θερινό πολιτιστικό ραντεβού για όμορφες - μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές."

Γιώργος Ε. Πατούλης                                                                                                         

Δήμαρχος Αμαρουσίου